Ultimele subiecte | » Ho Ho Ho [],(),(),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul)Dum Dec 08, 2013 4:35 pm Scris de rus27 » IDM IntegrationSam Aug 24, 2013 12:15 am Scris de neludana2000 » Iron Man 3 [2013],(Acţiune, Aventuri, Fantastic),(Robert Downey Jr.),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul)Sam Apr 27, 2013 1:56 am Scris de RiCoRo » canale tvMier Apr 03, 2013 10:54 am Scris de Admin» The Fast and the Furious 6 [2013],(Acţiune, Aventuri, Crimă, Thriller),(Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul)Joi Ian 03, 2013 3:57 am Scris de joxxer92 » Magic Mike [2012],(Biography, Comedy, Drama),(Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey, Matt Bomer, Joe Manganiello),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Mier Oct 17, 2012 2:10 am Scris de Admin» Seeking a Friend for the End of the World [2012],(Comedie, Dramă, Romantic, SF, Dragoste),(Steve Carell, Keira Knightley),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Mier Oct 17, 2012 1:25 am Scris de Admin» Madea’s Witness Protection [2012],(Comedie),(Danielle Campbell, Denise Richards, Tyler Perry),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Mier Oct 17, 2012 1:16 am Scris de Admin» The Campaign [2012],(Comedie),(Zach Galifianakis, Will Ferrell),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Mier Oct 17, 2012 1:03 am Scris de Admin» Taken 2 [2012],(Acţiune, Crimă, Dramă),(Liam Neeson),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Mar Oct 16, 2012 8:32 am Scris de Admin» Looper [2012],(Acţiune, SF),(Bruce Willis, Emily Blunt, Joseph Gordon-Levitt),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Mar Oct 16, 2012 8:15 am Scris de Admin» The Expatriate [2012],(Acţiune, Thriller),(Aaron Eckhart, Liana Liberato, Olga Kurylenko),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 6:57 am Scris de Admin» Dredd [2012],(Acţiune, SF),(Karl Urban, Lena Headey, Olivia Thirlby),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 6:32 am Scris de Admin» Stolen [2012],(Acţiune, Thriller),(Nicolas Cage, Malin Akerman, Josh Lucas),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 6:15 am Scris de Admin» 6 Bullets [2012],(ACŢIUNE, CRIMĂ, THRILLER),(Jean-Claude Van Damme, Bianca Bree, Kristopher Van Varenberg),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 5:54 am Scris de Admin» The Bourne Legacy [2012],(Acţiune, Aventuri, Thriller),(Jeremy Renner, Edward Norton, Rachel Weisz),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 5:12 am Scris de Admin» Resident Evil: Retribution [2012],(Acţiune, Horror, SF, Thriller),(illa Jovovich, Sienna Guillory, Wentworth Miller, Jensen Ackles),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 5:02 am Scris de Admin» The Possession [2012],(Horror, Thriller),(Natasha Calis, Kyra Sedgwick, Jeffrey Dean Morgan),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 4:52 am Scris de Admin» People Like Us [2012],(Dramă),(Chris Pine, Elizabeth Banks, Olivia Wilde, Michelle Pfeiffer),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 4:42 am Scris de Admin» Red Lights [2012],(Thriller),(Robert De Niro, Sigourney Weaver, Cillian Murphy),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 4:34 am Scris de Admin» That’s My Boy [2012],(Comedie),(Adam Sandler, Andy Samberg),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 4:26 am Scris de Admin» Arbitrage [2012],(Thriller),(Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 4:16 am Scris de Admin» Cosmopolis [2012],(Dramă),(Robert Pattinson, Sarah Gadon, Jay Baruchel, Paul Giamatti),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 3:57 am Scris de Admin» The Dinosaur Project [2012],(Aventuri, SF),(Natasha Loring, Matt Kane),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 3:48 am Scris de Admin» Rock of Ages [2012],(Comedie, Dramă, Muzical, Romantic, Dragoste),(Tom Cruise, Paul Giamatti, Malin Akerman),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Oct 05, 2012 3:39 am Scris de Admin» The Magic of Belle Isle [2012],(Comedie, Drama),(Emma Fuhrmann, Madeline Carroll, Virginia Madsen),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul)Mar Sept 18, 2012 7:05 am Scris de Admin» The Five-Year Engagement [2012],(Comedie, Dragoste),(Jason Segel, Emily Blunt),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul)Mar Sept 18, 2012 7:02 am Scris de Admin» Supa de rosiiVin Sept 14, 2012 5:10 am Scris de Admin» Supa de mazare cu galusteVin Sept 14, 2012 4:58 am Scris de Admin» Paine neagra cu seminte de inVin Sept 14, 2012 2:41 am Scris de Admin» Paine rustica cu maslineVin Sept 14, 2012 2:25 am Scris de Admin» Paine cu iaurt si seminte de inVin Sept 14, 2012 2:19 am Scris de Admin» Chec aperitiv cu maslineMar Sept 11, 2012 2:28 am Scris de Admin» Briose cu omleta si carnatiMar Sept 11, 2012 2:25 am Scris de Admin» Abraham Lincoln: Vampire Hunter [2012],(Acţiune, Fantastic, Horror, Thriller),(Mary Elizabeth Winstead, Benjamin Walker),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Joi Aug 30, 2012 4:28 am Scris de Admin» The Expendables 2 [2012],(Actiune, Aventura, Thriller),(Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Chuck Norris, Dolph Lundgren, Jet Li),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Joi Aug 30, 2012 3:36 am Scris de Admin» Assassin's Bullet [2012],(Actiune, Drama, Thriller),(Christian Slater, Donald Sutherland, Elika Portnoy, Timothy Spall),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Mar Aug 14, 2012 12:31 am Scris de Admin» Total Recall [2012],(Actiune, Aventura, SF, Thriller),(Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Dum Aug 12, 2012 10:40 pm Scris de Admin» Citizen Gangster [2011],(Drama, Crima),(Kevin Durand, Charlotte Sullivan, Kelly Reilly, Scott Speedman, William Mapothe),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Mar Aug 07, 2012 9:28 am Scris de Admin» One in the Chamber [2012],(Acţiune, Thriller),(Dolph Lundgren, Cuba Gooding Jr., Billy Murray),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Mar Aug 07, 2012 9:05 am Scris de Admin» The Tall Man [2012],(Horror,Mister, Thriller),(Jessica Biel, Stephen McHattie, William B. Davis),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Mar Aug 07, 2012 8:54 am Scris de Admin» The Forger [2012],(Drama),(Josh Hutcherson, Hayden Panettiere, Lauren Bacall),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Sam Iul 28, 2012 10:49 am Scris de Admin» Hijacked [2012],(Acţiune, Thriller),(Dominic Purcell, Randy Couture, Vinnie Jones),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Iul 27, 2012 10:36 am Scris de Admin» StreetDance 2 [2012],(Dramă, Muzical, Romantic),(),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Iul 27, 2012 10:30 am Scris de Admin» Alien Origin [2012],(Horror, Sci-Fi, Thriller),(Chelsea Vincent, Peter Pedrero, Philip Coc),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Iul 27, 2012 10:22 am Scris de Admin» The Dark Knight Rises [2012],(Acţiune, Crimă, Dramă, Thriller),(Gary Oldman, Christian Bale, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Iul 27, 2012 10:12 am Scris de Admin» White collar [2009],(Comedie, Crima, Drama),(Matt Bomer, Tim DeKay, Willie Garson, Tiffani Thiessen, Sharif Atkins),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Iul 20, 2012 9:18 am Scris de Admin» Weeds [2005],(Comedie, Crima, Drama),(Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Iul 20, 2012 9:14 am Scris de Admin» Veronica Mars [2004-2007],(Drama, Crima, Mister),(Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Iul 20, 2012 9:11 am Scris de Admin» V [2009],(Drama, SF, Thriller),(Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Logan Huffman, Laura Vandervoort),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) + Descriere,Imagini,Trailer etc.Vin Iul 20, 2012 9:08 am Scris de Admin |
Subiectele cele mai active | Mission: Impossible - Ghost Protocol[2011],(Acţiune, Aventuri, Thriller),(Tom Cruise, Paula Patton, Simon Pegg),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) | Wrath of the Titans [2012],(Actiune, Aventura, Fantezie),(Liam Neeson, Ralph Fiennes, Sam Worthington),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) | We Bought a Zoo [2012],(Comedie, Dramă),(Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) | Haywire [2011],(Acţiune, Thriller),(Channing Tatum, Ewan McGregor, Michael Douglas, Gina Carano),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) | Dark Tide [2011],(Thriller),(Halle Berry, Olivier Martinez),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) | Coriolanus [2011],(Dramă, Istoric, Thriller),(Gerard Butler, Ralph Fiennes),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) | John Carter [2012],(Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF),(Lynn Collins, Taylor Kitsch),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) | Ghost Rider: Spirit of Vengeance[2012],(Acţiune, Fantastic, Thriller),(Nicolas Cage),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) | One for the Money [2012],(Acţiune, Comedie, Crimă, Thriller),(Katherine Heigl, Jason O'Mara, Daniel Sunjata),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) | Contraband [2012],(Acţiune, Crimă, Dramă),(Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, J.K. Simmons, Ben Foster),Vezi filmul intreg online + Download Torrent (poti downloada filmul) |
|
|
| Legea partidelor part 1 | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Admin Admin
| Subiect: Legea partidelor part 1 Mier Iul 04, 2012 7:10 am | |
| Legea partidelor
Legea nr. 14/2003 a partidelor politice Publicata in Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege CAPITOLUL I Dispozitiigenerale Art. 1. Partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie. Ele sunt persoane juridice de drept public. Art. 2. Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participa cu candidati in alegeri si la constituirea unor autoritati publice si stimuleaza participarea cetatenilor la scrutinuri, potrivit legii. Art. 3. (1) Pot functiona ca partide politice numai asociatiile cu caracter politic, constituite potrivit legii, si care militeaza pentru respectarea suveranitatii nationale, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale, a ordinii de drept si a principiilor democratiei constitutionale. (2) Sunt interzise partidele politice care, prin statutul, programele, propaganda de idei ori prin alte activitati pe care le organizeaza, incalca prevederile art. 30 alin. (7), art. 37 alin. (2) sau (4) din Constitutie. (3) Este interzisa afilierea partidelor politice la organizatii din strainatate, daca aceasta afiliere incalca valorile prevazute la alin. (1). (4) Partidele politice nu pot organiza activitati militare sau paramilitare si nici alte activitati interzise de lege. Art. 4. (1) Partidele politice se organizeaza si functioneaza dupa criteriul administrativ-teritorial. (2) Sunt interzise constituirea de structuri ale partidelor politice dupa criteriul locului de munca, precum si desfasurarea de activitati politice la nivelul agentilor economici sau al institutiilor publice. (3) Desfasurarea de activitati politice la nivelul agentilor economici sau al institutiilor publice este permisa, cu acordul acestora, numai in campania electorala, in conditiile legii. (4) In cadrul organizatiilor teritoriale partidele politice isi pot organiza structuri care se vor ocupa de problemele specifice unei anumite categorii sociale sau profesionale. Art. 5. (1) Fiecare partid politic trebuie sa aiba denumire integrala, denumire prescurtata si semn permanent proprii. Denumirea integrala, denumirea prescurtata si semnul permanent trebuie sa se deosebeasca clar de cele ale partidelor anterior inregistrate, fiind interzisa utilizarea acelorasi simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrica in care sunt incadrate. (2) Prevederile alin. (1) se aplica si aliantelor politice, in mod corespunzator. (3) Denumirea integrala si denumirea prescurtata, precum si semnul permanent nu pot reproduce sau combina simbolurile nationale ale statului roman, ale altor state, ale organismelor internationale ori ale cultelor religioase. Fac exceptie partidele politice care sunt membre ale unor organizatii politice internationale, acestea putand utiliza insemnul organizatiei respective ca atare sau intr-o combinatie specifica. (4) Semnul permanent poate fi schimbat cu cel putin 6 luni inainte de data alegerilor, de catre organele competente ale partidului, conform statutului si cu respectarea art. 25 si 26. CAPITOLUL II Membrii partidelor politice Art. 6.Pot fi membri ai partidelor politice cetatenii care, potrivit Constitutiei, au drept de vot. Art. 7. Din partidele politice nu pot face parte persoanele carora le este interzisa prin lege asocierea politica. Art. 8. (1) Un cetatean roman nu poate face parte in acelasi timp din doua sau mai multe partide politice. (2) Inscrierea unei persoane intr-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al carui membru a fost anterior. (3) La inscrierea intr-un partid politic orice persoana este obligata sa declare in scris, pe propria raspundere, daca are sau nu calitatea de membru al unui alt partid politic. (4) Membrii organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care inscriu candidati in alegeri pot face parte si dintr-un partid politic, avand dreptul de a candida in conditiile legii. (5) Nici o persoana nu poate fi constransa sa faca parte sau sa nu faca parte dintr-un partid politic. (6) Dobandirea sau pierderea calitatii de membru al unui partid politic nu creeaza privilegii sau restrangeri in exercitarea drepturilor cetatenesti. CAPITOLUL III Organizarea partidelor politice Art. 9.Fiecare partid politic trebuie sa aiba statut si program politic proprii. Art. 10. Statutul partidului politic cuprinde in mod obligatoriu: a) denumirea integrala si denumirea prescurtata; b) descrierea semnului permanent; c) semnul permanent sub forma grafica alb-negru si color, in anexa; d) sediul central; e) mentiunea expresa ca urmareste numai obiective politice; f) drepturile si indatoririle membrilor; g) sanctiunile disciplinare si procedurile prin care acestea pot fi aplicate membrilor; h) procedura de alegere a organelor executive si competentele acestora; i) competenta adunarii generale a membrilor sau a delegatilor acestora; j) organele imputernicite sa prezinte candidaturi in alegerile locale, parlamentare si prezidentiale; k) organul competent sa propuna reorganizarea partidului sau sa decida asocierea intr-o alianta politica ori in alte forme de asociere; l) conditiile in care isi inceteaza activitatea; m) modul de administrare a patrimoniului si sursele de finantare, stabilite in conditiile legii; n) organul care reprezinta partidul in relatiile cu autoritatile publice si terti; o) alte mentiuni prevazute ca obligatorii in prezenta lege. Art. 11. Statutul si programul politic ale partidului trebuie sa fie prezentate in forma scrisa si aprobate de organele imputernicite prin statut. Art. 12. (1) Partidele politice au ca subdiviziuni organizatii teritoriale, potrivit organizarii administrative a tarii, care au numarul minim de membri prevazut de statut. (2) Organele locale pot reprezenta partidul politic fata de terti la nivelul local corespunzator, pot deschide conturi la banca si raspund de gestionarea acestora. Art. 13. (1) Adunarea generala a membrilor si organul executiv, indiferent de denumirea pe care o au in statutul fiecarui partid, sunt foruri obligatorii de conducere a partidului politic si a organizatiilor sale teritoriale. Conducerile organizatiilor teritoriale se aleg pentru o perioada determinata, prevazuta de statut. (2) Statutul poate prevedea si alte organe, cu atributii formulate explicit. Art. 14. (1) Adunarea generala a membrilor partidului politic sau a delegatilor acestora, la nivel national, este organul suprem de decizie al partidului. Intrunirea acestuia are loc cel putin o data la 4 ani. (2) Delegatii la adunare sunt alesi de organizatiile teritoriale prin vot secret. Numarul acestora se stabileste in raport cu numarul de membri. Procedurile de desemnare si de delegare a acestora trebuie prevazute in statut. Art. 15. (1) Pentru solutionarea diferendelor dintre membrii unui partid politic sau dintre acestia si conducerile organizatiilor partidului, se constituie comisii de arbitraj la nivelul partidului si al organizatiilor sale teritoriale. (2) Membrii comisiei de arbitraj sunt alesi pe o durata de cel mult 4 ani. (3) Comisia de arbitraj este organizata si functioneaza conform unui regulament aprobat de organul statutar, care trebuie sa asigure partilor dreptul la opinie si dreptul de a se apara, precum si proceduri echitabile de decizie. Art. 16. (1) Organele imputernicite ale partidului politic hotarasc primirea de membri, in conditiile stabilite de statut, ca urmare a cererilor scrise depuse de solicitanti. (2) Membrii au dreptul de a demisiona din partid in orice moment, cu efect imediat. (3) Dobandirea sau pierderea calitatii de membru al unui partid politic este supusa numai jurisdictiei interne a partidului respectiv, potrivit statutului partidului. Art. 17. (1) Hotararile partidului politic si ale organizatiilor sale teritoriale se adopta cu votul majoritatii prevazute in statut. (2) Alegerea membrilor conducerii partidului politic si ai conducerilor organizatiilor sale teritoriale se face prin vot secret. (3) Statutul trebuie sa prevada dreptul fiecarui membru la initiativa politica si posibilitatea examinarii acesteia intr-un cadru organizat. CAPITOLUL IV Inregistrarea partidelor politice Art. 18. (1) Pentru inregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul Bucuresti urmatoarele documente: a) cererea de inregistrare, semnata de conducatorul organului executiv al partidului politic si de cel putin 3 membri fondatori, care vor fi citati in instanta; b) statutul partidului, intocmit conform prevederilor art. 10; c) programul partidului; d) actul de constituire, impreuna cu lista semnaturilor de sustinere a membrilor fondatori; e) o declaratie privitoare la sediu si la patrimoniul partidului; f) dovada deschiderii contului bancar. (2) Cererea de inregistrare se afiseaza la sediul Tribunalului Bucuresti timp de 15 zile. (3) In termen de 3 zile de la data depunerii cererii de inregistrare, anuntul cu privire la aceasta se publica de catre solicitant intr-un ziar central de mare tiraj. Art. 19. (1) Lista semnaturilor de sustinere trebuie sa mentioneze obiectul sustinerii, data si locul intocmirii, iar pentru sustinatori trebuie sa contina numele si prenumele, data nasterii, adresa, felul actului de identitate, seria si numarul acestuia, codul numeric personal, precum si semnatura. Sustinatorii inscrierii unui partid politic pot fi numai cetateni cu drept de vot. (2) Lista va fi insotita de o declaratie pe propria raspundere a persoanei care a intocmit-o, care sa ateste autenticitatea semnaturilor, sub sanctiunea prevazuta de art. 292 din Codul penal. (3) Lista trebuie sa cuprinda cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti. (4) Fiecare lista va cuprinde persoane dintr-o singura localitate. Listele vor fi grupate pe localitati si judete, pentru a se putea verifica prevederile alin. (3). Art. 20. (1) Tribunalul Bucuresti examineaza cererea de inregistrare a partidului politic in sedinta publica, cu participarea reprezentantului Ministerului Public. (2) Persoanele fizice sau juridice interesate pot interveni in proces, daca depun o cerere de interventie in interes propriu, potrivit Codului de procedura civila. Cererea de interventie se comunica din oficiu persoanelor care au semnat cererea de inregistrare. Art. 21. (1) Tribunalul Bucuresti se pronunta asupra cererii de inregistrare a partidului politic in cel mult 15 zile de la expirarea termenului prevazut la art. 18 alin. (2). (2) Impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti pot face contestatie la Curtea de Apel Bucuresti, in termen de 5 zile de la comunicare, persoanele prevazute la art. 18 alin. (1) lit. a), Ministerul Public sau persoanele prevazute la art. 20 alin. (2). (3) Curtea de Apel Bucuresti va examina contestatia in sedinta publica, in termen de cel mult 15 zile de la inregistrarea acesteia. (4) Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva si irevocabila. Art. 22. Partidul politic dobandeste personalitate juridica de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii instantei privind admiterea cererii de inregistrare. Art. 23. Partidele politice ale caror cereri de inregistrare au fost admise se inscriu in Registrul partidelor politice. Art. 24. (1) Partidele politice au obligatia sa depuna la Tribunalul Bucuresti: a) documentele atestand desfasurarea adunarilor generale, in termen de 30 de zile de la data acestora; b) documentele provenind de la autoritatile electorale competente privind desemnarea candidatilor in alegeri, in termen de 30 de zile de la data alegerilor. (2) Depunerea documentelor prevazute la alin. (1) la Tribunalul Bucuresti se consemneaza in Registrul partidelor politice. Art. 25. (1) Modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc in conditiile prevazute de statut. (2) Orice modificare se comunica Tribunalului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data adoptarii, cu indeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) si (3). Tribunalul Bucuresti o examineaza potrivit procedurii prevazute la art. 20 si 21. Art. 26. (1) In cazul in care modificarile nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau daca instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii statutului, iar partidul politic in cauza actioneaza in baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii partidului politic si radierea acestuia din Registrul partidelor politice. (2) In termen de 15 zile de la inregistrarea cererii Ministerului Public, Tribunalul Bucuresti se va pronunta asupra acesteia. (3) Impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti partea interesata poate face contestatie la Curtea de Apel Bucuresti in termen de 5 zile de la data comunicarii hotararii. (4) Curtea de Apel Bucuresti se pronunta in termen de 15 zile de la inregistrarea contestatiei, iar hotararea sa este definitiva si irevocabila. (5) Hotararea definitiva si irevocabila de admitere a modificarii statutului se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a. Art. 27.In fiecare an preelectoral partidele politice sunt obligate sa-si actualizeze listele de membri, cu respectarea cerintelor prevazute la art. 19 alin. (3) si (4). Listele actualizate vor fi depuse la Tribunalul Bucuresti pana la data de 31 decembrie a acelui an.
| |
| | | | Legea partidelor part 1 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |